Gezicht achter huXam: Dirk Broenink

dirk broenink huxam

Kan je wat over jezelf vertellen?

Hi, ik ben Dirk Broenink, 32 jaar en sinds mijn afstuderen werk ik in de techniek, inmiddels 12 jaar. Ik startte in de wereld van videogames, maar de ‘verplichte’ 60-urige werkweek was niet helemaal mijn ding. Al snel merkte ik dat ik de interactie met mensen ook erg leuk vond. Zo vond ik dus voor mij de perfecte combinatie in het werk: het raakvlak tussen mens en technologie.

 

Hoe kan het beter?

Als kind al kijk ik altijd; hoe kan het beter? Ik vind het interessant hoe dingen in elkaar steken en ben erg nieuwsgierig. Ook hoe technologie maatschappelijk impact heeft. Nu dus bijvoorbeeld met de ChatGPT-evolutie. (Ik durf het nog geen revolutie te noemen.) Hoe beïnvloedt zo’n nieuwe manier van technologie ons? Gaat het onze manier van werken raken? Hoe gaan mensen er in de praktijk mee om? Dat soort implicaties voor het dagelijks leven vind ik interessant.

 

Als kind kijk ik altijd al naar; hoe kan het beter?

 

Over mij

Verder kan je me vinden in Zeist, waar ik inmiddels 2,5 jaar woon. Door mijn avontuurlijke achtergrond heb ik al op veel plekken in Nederland gewoond, veelal anti-kraak. Het is financieel aantrekkelijk en dat geeft me weer vrijheid.

Samen met mijn vriendin die uit Slowakije komt, beoefen ik meditatie en dagelijks yoga. Wij hebben elkaar ontmoet op een yoga-festival in Frankrijk. Ook onze vriendenkring hebben we inmiddels enthousiast gemaakt voor yoga. Iedere woensdagavond geven we bij ons thuis zelfs les aan hen. Wie weet ooit… maak ik de overstap nog eens helemaal van technologie naar de yoga-technieken.

  

Wat bezorgt Dirk werkplezier?

 

Waarom werken bij huXam?

Inmiddels had ik bij diverse bedrijven gewerkt en steeds vaker dacht ik na over het aspect ‘met wie werk je eigenlijk?’ Ik merkte dat ik dat belangrijker vond worden. Dus toen huXam op mijn pad kwam was dat een belangrijke overweging om mee te nemen. Persoonlijke groei vind ik ook belangrijk, net als dat het bedrijf niet te groot is. En natuurlijk dus de collega’s met wie je gaat werken. Bij Paul had ik meteen een goed gevoel.

 

Persoonlijke groei vind ik ook belangrijk, net als dat het bedrijf niet te groot is. En natuurlijk dus de collega’s met wie je gaat werken. Bij het gesprek met Paul had ik meteen een goed gevoel.

 

En wat doe jij precies?

Bij klanten kijk ik met ze mee wat er beter kan of waar ze tegenaan lopen en vervolgens ben ik ook degene die advies geeft en als dat nodig is technologisch maakt of verbetert. De combi van klanten en techniek vind ik tof.

Mijn functie als Consultant is lekker divers en ik leer ondertussen hoe de bedrijvenwereld werkt. Het is leuk om te zien dat mensen onze technologie echt gebruiken in de praktijk. Aan de ene kant zie ik hoe agenten contact hebben met klanten en de technologie gebruiken. En aan de andere kant spreek ik de tech-mensen over hoe zij de technologie gebruiken en hoe het beter kan. Als er verbeteringen zijn, stap ik in mijn rol als Developer. Daar gaat het over schrijven van codes voor aanpassingen of instellingen in systemen.

 

Wat vind je leuk aan werken bij huXam?

Het is een niet al te grote club mensen die op een bepaalde manier raakvlakken heeft met hoe ik in elkaar steek. Verder wordt er vrij breed ingezet op kennis en activiteiten, ze weten overal vanaf. Dat werken in de volle breedte bevalt me goed.

 

Waar ben je trots op?

Als ik de klantverwachtingen kan overtreffen. Zo hadden we laatst een vraag van een klant over een callflow. Dat heb ik vrij snel in elkaar kunnen zetten. Ook de suggesties die ik maakte voor verbeteringen werden heel goed ontvangen. Zowel door de snelheid als functionaliteiten werden zij enthousiast. Daar ben ik dan trots op.

 

 


Bij huXam zoeken we mensen die passie hebben voor klanten, een tikkeltje eigenwijs zijn en een bepaalde hoeveelheid lef hebben. Je houdt dus van de vrijheid om zelfstandig te werken en met momenten juist ook van het samenwerken. Aan de ene kant snap je de techniek en aan de andere kant kan je de vertaling maken richting de business van de klant. Van een probleem maak jij dus een vertaling naar een concept en vervolgens naar een oplossing. Altijd gericht op de lange termijn.

Interesse? Bekijk onze vacatures en we ontmoeten je graag.

 

 

 

 

 

Wil je meer weten?

Neem contact op met Steyn.

0657006000
s.elshout@huxam.nl

Steyn Elshout