What’s new in Oracle Service Cloud 20D


De 20D release van Oracle Service Cloud is vanaf eind november 2020 beschikbaar.
Deze release bevat weer een aantal mooie nieuwe features voor de BUI en de desktop console. Dit zijn de belangrijkste features:

Decimalen data type voor velden

Vanaf de 20D release kun je naast de gebruikelijke data type voor nieuwe velden een nieuw data type kiezen: het decimalen veld. Vanaf nu kun je dus bijvoorbeeld bedrag velden aanmaken.

In de object designer:

Afbeelding met tafelAutomatisch gegenereerde beschrijving

In de werkruimte:

BUI – Agent Avatar

Rechtsbovenin de BUI kun je nu een avatar (foto) van je agent laten zien in plaats van de initialen

Dat ziet er dan zo uit:

Afbeelding met tekstAutomatisch gegenereerde beschrijving

Nieuwe rechten voor rapportages

In de nieuwe release is er een nieuwe set rechten beschikbaar waarmee je kunt aangeven of een profiel rapporten mag plannen of aangepaste scripts mag draaien in een rapport.

Afbeelding met tekstAutomatisch gegenereerde beschrijving

BUI – Nieuw record aanmaken vanuit de zoekactie

In de console kon dit al een tijdje maar vanaf deze release is het mogelijk om een nieuw record aan te maken vanuit het zoeken in een ander record. Je kunt bijvoorbeeld meteen een contactpersoon aanmaken als je geen contact hebt gevonden in het zoekscherm van een incident.

BUI – CC/BCC veld zichtbaar en onzichtbaar maken

Vanaf deze release worden het CC en BCC veld automatisch verborgen en kun je deze aanzetten met de knop naast het aan veld.

Afbeelding met tekstAutomatisch gegenereerde beschrijving

BUI – Verticale thread orientatie

In eerdere versies van de BUI kon een nieuwe thread entry alleen bovenop de oude thread worden toegevoegd. In de desktop console kon dit naast elkaar. Dit heeft Oracle nu doorgevoerd naar de BUI.

Afbeelding met tekstAutomatisch gegenereerde beschrijving

BUI – Answer versioning

Versie beheer van antwoorden hebben we sinds 2018 al beschikbaar in de desktop console maar helaas nog niet in de BUI. In 20D is dat beschikbaar gemaakt zodat bijvoorbeeld kennismanagers nu ook op de juiste manier antwoorden kunnen bewerken in de BUI.