Hieperdepiep, vandaag is het Global CX day!

global cx day

Hey, CX expert, hang jij ook de slingers op vandaag? Het is een speciale dag vandaag, want het is CX Dag! Een eerbetoon aan de wereld van Customer Experience en alle toegewijde mensen die klantbeleving memorabel maken.

Dus, felicitaties aan alle liefhebbers van klantbeleving – of je nu CCXP’er (Certified Customer Experience Professionals) bent of een andere CX-professional. Jullie inzet en toewijding maken een enorm verschil voor organisaties over de hele wereld!

 

Global CX Day bij PostNL

Als mede-CX liefhebber hang ik vandaag de slingers op tijdens de Global CX Day bij PostNL in Nieuwegein.

Dit soort dagen vind ik een geweldige gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten, kennis te delen en te leren van de best practices in onze branche. Altijd ga ik naar huis met nieuwe inzichten door het netwerken en ik krijg volop energie van de passie voor klantbeleving die ik deel met de andere aanwezigen.

Gevuld met boeiende discussies en waardevolle connecties belooft het een inspirerende dag te worden. Samen streven we naar het verbeteren van de CX-wereld zodat we tevreden klanten krijgen – wereldwijd!

Dus, nogmaals gefeliciteerd met CX Dag! Laten we deze dag gebruiken voor het reflecteren op de vooruitgang die we boekten én om ons te verheugen op de spannende ontwikkelingen die nog voor ons liggen.

Ik kan niet wachten om jullie allemaal te ontmoeten vandaag in Nieuwegein en samen een geweldige CX Dag te beleven!

 

CXPA_CXDay_Design_NoText_WebDigital_355x355

 

Meer info over de CXPA Global CX Day

Op 3 oktober 2023 vieren wij met CXPA.org en klantgerichte professionals over de hele wereld Global CX Day. Met volle aandacht voor ons mooie CX vak, onze liefde voor klanten en medewerkers.

CXPA Nederland pakt dit altijd groots aan. Dit jaar zijn we heel blij dat we dit in samenwerking met Altuïtion doen.

Verwacht vijf krachtige verhalen van CX leiders, allemaal gerelateerd aan één van de vijf pijlers van het CXPA framework. We sluiten de dag af met een geweldige keynote van de enige professor in Customer Experience Management in Nederland: Mirella Kleijnen.

Namens het CXPA NL bestuur,

Milan Heiligers
Erik Vercouteren
Robert Vels
Eveliene Olsthoorn
Nathalie Vermeij
Nienke Bloem
Martijn van Keulen

Wil je meer weten?

Neem contact op met Steyn.

0657006000
s.elshout@huxam.nl

Steyn Elshout