Gezicht achter huXam: Onze collega Luuk Schalk

luuk schalk huxam

Hey Luuk, kan je wat over jezelf vertellen?

Luuk Schalk, 36 jaar en ik woon in Utrecht. Adrenaline is waar ik van hou en dat vind ik bijvoorbeeld in het weekend in parachutespringen en doordeweeks in boulderen (klimsport).

Als fanatiek parachutist spring ik inmiddels al een jaar of 9. Ooit begon het met dat ik een tandemsprong wilde, maar omdat het niet heel goedkoop was besloot ik gelijk om de opleiding te doen. Sindsdien ben ik verliefd geworden op de lucht, vliegen en op wat een lichaam kan in luchtstromen. En dat werd steeds fanatieker en heeft inmiddels geleid tot een 4-mansformatie team. We springen ook wedstrijden waarbij we 3x Nederlands kampioen zijn geworden. Dus in het weekend vind je me voornamelijk op het vliegveld of op een festival.

Ik hou van veel soorten muziek, maar rock en rock ‘n roll luister ik het allerliefst. Een techno feestje op zijn tijd is trouwens ook top!

Eén van de redenen trouwens dat ik veel sport is dat ik in mijn werk veel tijd doorbreng achter mijn PC. Op die manier compenseer ik dat mooi met elkaar.

 

 

IT, Luuk en klantcontact. Hoe is dat zo gekomen?

Dat is eigenlijk zo gegroeid. Tijdens mijn afstudeerstage van het MBO kwam ik terecht bij een bedrijf in Nieuwegein en daar kwam ik in contact met Paul (Paul den Uijl, founder huXam). Later tijdens het afstuderen van het HBO vroeg hij of ik een beheersysteem kon bouwen en toen ik daarmee klaar was of ik wilde blijven werken. Die samenwerking is tot de dag van vandaag zo gebleven.

Ik heb ook nog bij KPN gewerkt en daar kwam ik in contact met de wereld van klantcontact. (Met Oracle Service Cloud, voorheen Right Now) Toen KPN dat product niet meer in het portfolio wilde, is huXam ontstaan.

 

Die samenwerking met Paul (founder huXam) is tot de dag van vandaag zo gebleven

 

Vertel, Luuk en huXam?

Met huXam kregen we de mogelijkheid om de klanten over te nemen. Het mooie was dat ik de klanten al kende en de klanten dus ook een bekend gezicht hadden. Vervolgens zijn we gaan werken aan een totaal-oplossing voor klantcontact door ook andere producten aan Oracle Service Cloud te koppelen, zoals een telefonie oplossing, chat etc. Die ruimte voor ontwikkeling is onder andere wat werken bij huXam heel leuk maakt.

 

Wat vind je nog meer leuk aan werken bij huXam?

Het contact onderling met collega’s is erg leuk. En wat ik net al zei, er is ontzettend veel ruimte om met elkaar ideeën te bedenken en te ontwikkelen. Dat alles zonder de politieke poespas die er bij grote bedrijven vaak wel is. Als een klant aangeeft iets te willen, zoeken we het uit, ontwikkelen iets en kunnen dat meteen toepassen. Dat maakt dat klanten tevreden zijn.

 

En wat doe jij precies?

Laat ik het zo zeggen, op mijn visitekaartje (in de tijd dat we die nog hadden) staat de functie Lead Technical. Alles wat aangepast en gebouwd moet worden in het systeem, dat doe ik. Dat gaat bijvoorbeeld over integraties of koppelingen met systemen bij de klant. Daarnaast kom ik ook veel bij klanten en daarmee zit er ook een stukje consultancy en sales in mijn functie.

 

Als laatste vraag; Waar ben je trots op?

Ik ben trots op de manier waarop wij de relaties met klanten hebben en leggen. Dat is op een fijne, open en eerlijke manier. Veel bedrijven roepen dat ze vanuit de klant denken, wij doen dat ook echt. Zo spreken we bijvoorbeeld onze klanten minimaal 1x per maand en gaan we er ook letterlijk naast zitten. Als we dus bijvoorbeeld naast een medewerker van het contact center zitten, vragen we wat er beter kan. Het mooie is dat we dat dus ook meteen kunnen toepassen. Het is dus niet de standaard klant-leverancier relatie, maar het is een partnership waarbij we co-creëren.

 

 

Bij huXam zoeken we mensen die passie hebben voor klanten, een tikkeltje eigenwijs zijn en een bepaalde hoeveelheid lef hebben. Je houdt dus van de vrijheid om zelfstandig te werken en met momenten juist ook van het samenwerken. Aan de ene kant snap je de techniek en aan de andere kant kan je de vertaling maken richting de business van de klant. Van een probleem maak jij dus een vertaling naar een concept en vervolgens naar een oplossing. Altijd gericht op de lange termijn.

Interesse? Check onze vacatures en dan ontmoeten we je graag binnenkort!

 

Wil je meer weten?

Neem contact op met Steyn.

0657006000
s.elshout@huxam.nl

Steyn Elshout